Op non-actief

Je bent iets kwijt wat je hoog nodig hebt en dus ga je zoeken. Als de zoektocht na enige tijd tevergeefs lijkt te zijn, kun je het beste de handdoek in de ring gooien. Want vaak zie je dan pas het betreffende voorwerp voor je voeten liggen.

Op een vergelijkbaar wondertje hoop ik, door nu te besluiten geen nieuwe artikelen op mijn blog te plaatsen.

Ik schrijf nog steeds, af en toe – en zal dit voorlopig wel blijven doen, mijzelf kennende. Ik heb zelfs enkele conceptartikelen op de plank liggen die misschien goed genoeg zijn, maar niet voor mij. En nieuwe artikelen die zijn blijven steken in enkele veelbelovende zinnen. Maar de laatste tijd kost het schrijven mij meer energie dan het oplevert – wat niet de bedoeling was. De inspiratiebron is nog lang niet uitgedroogd, wel het enthousiasme en de uitdaging om die 1% inspiratie te verbinden met 99% transpiratie. Ik mis het gemak waarmee zinnen uit mijn hand stroomden.

De reden is niet dat ik veel andere activiteiten heb want dat was ook de afgelopen vijf jaar altijd het geval. Misschien ben ik toe aan een echte lange vakantie. Of aan een ander soort schrijfsels – maar niet de roman of dichtbundel die mij beroemd gaat maken ;-). Of moet ik mijn talenten op heel andere terreinen botvieren?

We zien het wel. Insjallah.

S. de Beter (14 september 2020)

PS. Ook de columns van Dirk Bezemer, overgenomen uit De Groene Amsterdammer, zal ik niet langer publiceren.

Share

2 Reacties.

  1. Ik zal vooral de blogs over de problemen en de mogelijke toekomst van de onderwijssector missen. Daarmee was je op de goede weg en toonde je je als een expert. Wellicht dat je daar ook andere kanalen voor zou moeten aanboren. Veel plezier verder op je zoektocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wilt u mij een persoonlijk bericht sturen? Mail naar s.debeter@gmail.com

Wilt u zich op mijn blog abonneren (wat ik zeer waardeer), dan hoeft u alleen uw emailadres in te vullen en daaronder op 'Abonneren' te klikken.

Laatste berichten